2018/15

rođena je 1992. u Zagrebu. Poeziju i prozu objavljivala je u mnogim časopisima i na portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnivačica je književne grupe 90+ koja nakon mnogih javnih čitanja izdaje zajednički zbornik Netko podvikne, djeca odrastu (Fraktura, 2018.).
Opširnije...

2018/14
 
rođena je 1994. godine u Čakovcu. Studira engleski i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nagrađena je na CeKaPe-ovom natječaju za poeziju ove godine.
Opširnije...

2018/13
 
rođen je 2000. godine u Zagrebu, gdje je završio XVI. gimnaziju. Trenutno studira Francuski jezik i književnost i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 
Opširnije...

2018/12 
 
(Karlsruhe, 1996.) osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Požegi, a trenutno studira turistički menadžment u Zagrebu. Pjesme su mu zastupljene u nekoliko zbornika (Rukopisi 40, Antologija u čast Charlesa Baudelairea, The Split Mind).
Opširnije...

2018/11
 
rođen 1989. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Poeziju objavljivao u zbornicima Rukopisi 31, Junaci urbane bede i Kapija istoka i zapada, te u časopisu Zarez i na portalu Kritična masa.
Opširnije...

2018/10 
 
rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Diplomirala Dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti te stekla diplomu na prediplomskom studiju Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Opširnije...

2018/09
 
rođen je 1992. Završio osnovnu i srednju školu u Bjelovaru. Živi na relaciji Bjelovar – Zagreb. Pjesme je objavljivao na vise internetskih portala za književnost i kulturu (Kvaka, Metafora, FPG, Strane)
Opširnije...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               2018/08

rođen je 1983. godine u Varaždinu. Diplomirao je i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje živi i radi. Autor je preko 20 znanstvenih radova u području analize govora i afektivnog računarstva. Pjesme su mu objavljivane u časopisima, na portalima i u zbornicima. Početkom 2018. godine mu je u sklopu NSK-ovog natječaja Anđelko Novaković pohvaljen rukopis Inače volim more
Opširnije...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             2018/07
 
rođen je 1995. u Zagrebu, gdje studira povijest na Filozofskom fakultetu. Priredio je zbornik Hrvatska mlada lirika 2. Pisao je recenzije knjiga za portal Ziher.hr. Poeziju je objavljivao u Kritičnoj masi, Arsu i Republici. Na Facebooku uređuje stranicu Društvo živih Pjesnika, gdje svaki dan okači jednu pjesmu za koju smatra da bi ju svi trebali znati napamet
Opširnije...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             2018/06

rođen je 1998. godine. Student je kroatistike na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Poeziju piše od srednje škole 
Opširnije...

 Festival se odvija zahvaljujući potpori
Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Back to top