(Beograd, 1972.) opštu književnost s teorijom književnosti diplomirao je u Beogradu 1997. godine, a magistrirao komparativnu književnost na Telavivskom univerzitetu 2005. godine tezom o Danilu Kišu.
Opširnije...

(1979, Kruševаc) diplomirаo je srpsku književnost nа Filološkom fаkultetu u Beogrаdu. Dugogodišnji sekretаr redаkcijа čаsopisа „Poezijа“ i „Istočnik“. Jedаn od osnivаčа udruženjа Treći Trg, osnivаč i direktor međunаrodnog Beogrаdskog festivаlа poezije i knjige “Trgni se! Poezijа!” i glаvni i odgovorni urednik književnog čаsopisа Treći Trg (www.trecitrg.rs). 
Opširnije...

(Daruvar, 1967) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na FF u Zagrebu. Objavljuje kritiku, kulturološku publicistiku, esejistiku, putopise, preferira hibridne žanrove. 
2002.-2007. bio je glavni urednik AGM-a. 2004. godine dobio je prvi put dodijeljenu nagradu Kiklop za najboljeg urednika.
Opširnije...

(1992. Belišće) završio je valpovačku gimnaziju te portugalski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prevodio je s portugalskog za Zarez i H-alter.
Opširnije...

(1962., Gradište) osnovnu je školu završio u Gradištu, srednju u Županji. Redoviti je profesor na Katedri za stilistiku FF u Zagrebu.
Opširnije...

(1987., Vela Luka) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je zbirku pjesama “Autopilot” (Algoritam, Zagreb, 2015.). 
Opširnije...

 Festival se odvija zahvaljujući potpori
Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Back to top