caffe bar „U dvorištu“

Jurja Žerjavića 7/2

19.30 h
Predstavljanje dobitnika Nagrade Kvirin, Aleksandra Hut Kona
Žirant: Ana Brnardić

20.30 h
Predstavljanje knjige „na samrti, čovjek slon preživjelima prepričava povijest zapadne civilizacije“ Antonija S. Kukavice (Jesenski i Turk)
Žiranti: Marko Pogačar, Kruno Lokotar

21.30 h
Predstavljanje dobitnice Nagrade Goran za mlade pjesnik Monike Herceg i dobitnika Nagrade Lapis Histriae Davora Ivankovca
Žiranti: Marko Pogačar, Slađan Lipovec

caffe bar „U dvorištu“

Jurja Žerjavića 7/2

19.30 h
Otvaranje festivala: Dodjela nagrada Na vrh jezika i Prozak za 2016. i predstavljanje dobitnika: Nikole Leskovara (Prozak) & Lucije Butković (Na vrh jezika)
Žiranti: Marko Pogačar i Kruno Lokotar 

20.30 h
Predstavljanje dobitnice nagrade Ulaznica Mime Juračak i predstavljanje dobitnice Nagrade Zdravko Pucak Lare Mitraković
Žiranti: Natalija Miletić i Kruno Lokotar

21.30 h
predstavljanje zbirke poezije „Pratišina“ (Kontrast) Alena Brleka
Žiranti: Danilo Lučić, Dorta Jagić

Intro: Polukružna dvorana Teatra Itd

20 h
Zaron, live: Emil Andreis, Darko Šeparović i Alen Brlek, 

Neven Ušumović (Zagreb, 1972) odrastao je u Subotici. Živi na relaciji Kopar-Umag. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao filozofiju, komparativnu književnost i hungarologiju, studirao turkologiju. S mađarskog prevodio Ádáma Bodora, Bélu Hamvasa, Ferenca Molnára i Pétera Esterházyja. Zajedno sa Stjepanom Lukačem i Jolán Mann uredio antologiju suvremene mađarske kratke priče Zastrašivanje strašila (2001).

Opširnije...

(Zagreb, 1990.) nakon završene II. gimnazije u Zagrebu upisuje studij anglistike i rumunjskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje mu je još preostalo obraniti diplomske radove. Prevodi s rumunjskog i na rumunjski, pretežno suvremenu književnost, a povremeno prevodi i s engleskog i francuskog.

Opširnije...

(Daruvar, 1967) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje kritiku, kulturološku publicistiku, esejistiku, putopise, preferira hibridne žanrove. Uređivao je, između ostaloga, kulturni magazin Godine nove i niz drugih publikacija, emisija... Trenutno u ekipi Biljane Romić snima Prekid programa zbog čitanja.

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

Vladimir Arsenić (Beograd, 1972), magistrirao komparativnu književnost na Telavivskom univerzitetu. Redovni je kritičar internet portala www.e-novine.com. Pisao za Treći program HRT-a, booksa.hr, proletter.org, Quorum, Beton, Peščanik. Tekstovi su mu prevođeni na slovenački i albanski. Prevodi sa engleskog i hebrejskog.

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

(Vela Luka, 1987.), odrastao je u Veloj Luci na otoku Korčuli. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Priča „Uredan rukopis“ uvrštena mu je u knjigu „Ispod stola“.

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

rođen je 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pjesama, tri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Urednik je u književnom časopisu Quorum i dvotjedniku za kulturna i društvena zbivanja Zarez. Nagrađivan je za poeziju, prozu i esejistiku, te prevođen na tridesetak jezika.

foto: Siniša Sunara

(Bačka Topola, 1985), objavio je knjigu kratke proze Trči Lilit, zapinju demoni (Kikinda, 2013) te zbirku gemischt-poezije Žoharov let (Stolac, 2014).

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

(Zagreb, 1988.) osnovnu i srednju školu završio je u Puli i Rovinju, trenutno živi u Dugom Selu. Pjesme su mu objavljivane u e-časopisima Književnost uživo i Međutim. Dobitnik je nagrade Na vrh jezika za pjesničku zbirku Metakmorfoze (Algoritam, 2013.).

Opširnije...

Dorta Jagić (1974), diplomirala filozofiju i religijsku kulturu u Zagrebu, osim poezije piše i objavljuje kratke priče,  putopise, eseje i dramske tekstove.  Objavila je pjesničke knjige Plahta preko glave, 1999., Tamagochi mi je umro na rukama, 2001., Đavo i usidjelica, 2003., Kvadratura duge, 2007.,  Kauč na trgu, 2011., Kafkin nož, 2015., te knjige proze Kičma, 2009.; S tetovažom nisi sam, 2011. , Mali rječnik biblijskih žena, 2013., Prolazi i pukotine, 2015. 

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

(1984., Varaždin) diplomirala je informatiku na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilište u Zagrebu. Prvu priču napisala je 17. ožujka 2011. godine. 2012. godine ozbiljno shvatila pisanje. Do danas je objavila oko 30 priča.

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

(Travnik 1987.) studij novinarstva i povijesti završila je na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Kratka proza joj je zastupljena u antologijama „Bez vrata, bez kucanja: novi hrvatski prozaici“, „Vranac- najbolja kratka priča“ te u časopisima Zarez, Re, Fantom slobode, Urbani Vračevi, Keine Delikatessen.

Opširnije...

(Split, 1974), pjesnikinja i spisateljica. Autorica je pjesničkih zbirki: „Bit će strašno kada ja porastem“(1988), „Vječna djeca“(1993), „Žensko pismo“(1999), „Puzzlerojc“(2006), „Kućna pravila“ (2007), „Mamasafari (i ostale stvari)“ (2012); knjige priča „Nasmijati psa“ (2006) i romana „Adio kauboju“ (2010). Za rukopis „Nasmijati psa“ nagrađena je „Prozakom“, dobitnica je prve nagrade „Ranko Marinković“ Večernjeg lista za kratku priču te nagrade „Kiklop“ za zbirku poezije „Kućna pravila“.

Opširnije...

foto: Siniša Sunara

(Čakovec, 1986.) godine, magistrirala na studiju hrvatskoga jezika i književnosti. Objavila zbirku pjesama „I zvijezde se smiju krhkosti“ (2005) te bila jedna od autorica u zbirci poezije „Ima boljih stvari od suhe odjeće“ (2007).

Opširnije...

 Festival se odvija uz potporu Gradskog ureda za kulturu, sport i obrazovanje Grada Zagreba

 

Back to top