rođen je u Mostaru 1983., gdje je živio prvih pet godina. Prva dva razreda osnovne škole završio je u Tuzli, a ostatak u općini Sračinec. Srednju Medicinsku školu završio je u Varaždinu, a studij hrvatskog jezika i književnosti u Rijeci. 
Radi kao novinar kulture u županijskom tjedniku Varaždinske vijesti. Predsjednik je književne udruge Katapult, koja se nedavno iz Rijeke preselila u Varaždin.
Opširnije...

(1987., Vela Luka) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je zbirku pjesama “Autopilot” (Algoritam, Zagreb, 2015.). Jedan je od pokretača programa TKO ČITA? i projekta ZARON. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice.
 

(1988., Prižba) odrastao je na otoku Korčuli i studirao u Zagrebu. Po završetku studija uz sviranje u bendu interesira se za oblikovanje zvuka. Jedan je od pokretača projekta ZARON.

studentica je diplomskog studija filozofije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala na literarnim natječajima, objavila kratku priču u Zarezu u sklopu natječaja „Prozak“ 2015. Živi u Zagrebu.
 

(Vinkovci, 1984.) piše poeziju, prozu, književne kritike. Objavio zbirke "Rezanje magle" (2012.) "Freud na Facebooku" (2013.) - Nagrada Goran i Nagrada Kvirin. Povelja Julija Benešića za književnu kritiku 2014. Dobitnik je i nagrade Lapis Histriae za godinu 2016.
Opširnije...

(1990., Sisak), opću gimnaziju završila je u Petrinji. Studira fiziku. Trenutno živi u Zagrebu. Na Radio Studentu vodi i uređuje emisiju Znanost na eteru; trenutno  pauzira jer je postala mama malene Kim. 
Pokrenula je prije tri godine i organizira natječaj Kvant književnosti. Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i portalima. 
Opširnije...

rođena je 1992. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na otoku Visu. Studira kroatistiku i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poezija joj je objavljena u „Hrvatskoj zori“, glasilu Matice hrvatske Vis, u dvije zbirke književne grupe Poeziranje „Poeziranje“ i „ODgovori“, časopisu „Mogućnosti“, časopisu „Zarez“ te u zborniku Društva hrvatskih književnika „Hrvatska mlada lirika 2“.
Opširnije...

(1982., Kairo) studij španjolskog, engleskog i japanskog jezika završio je na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, a magistrirao je opernu libretistiku na glazbenoj akademiji Guildhall u Londonu. 2013. godine izlazi mu prva knjiga pjesama pod naslovom „Nabrajanja“ u izdanju Hrvatskog društva pisaca. Drugu zbirku, pod naslovom „Padajući izbornik“, 2015. godine objavljuje Fraktura.
Opširnije...

(1992., Rijeka), diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i studirao globalne studije na Global and European Studies Institute u Leipzigu. Dobitnik je književnih nagrada Na vrh jezika, Drago Gervais, Tea Benčić Rimay i Stjepko Težak. Piše pjesme u prozi, romane i eseje.
Opširnije...

(Sisak, 1986.), diplomirala filozofiju u Zagrebu. Objavljena u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima. Dobitnica nagrade „Vranac“ i „Ulaznica“ za kratku priču 2016.godine. Poeziju i prozu povremeno objavljuje na blogu „-Idu dani“. 
 

(1988, Zagreb) dobitnik je nagrade Na vrh jezika 2013., za zbirku pjesama Metakmorfoze (2014, Algoritam). Objavljivan u raznim časopisima i na internet portalima posvećenima književnosti. Sudionik mnogih regionalnih festivala, te međunarodnog festivala za mlade pjesnike u Istanbulu (2016), kao predstavnik Hrvatske.
Opširnije...

 Festival se odvija zahvaljujući potpori
Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Back to top