(Split, 1974), pjesnikinja i spisateljica. Autorica je pjesničkih zbirki: „Bit će strašno kada ja porastem“(1988), „Vječna djeca“(1993), „Žensko pismo“(1999), „Puzzlerojc“(2006), „Kućna pravila“ (2007), „Mamasafari (i ostale stvari)“ (2012); knjige priča „Nasmijati psa“ (2006) i romana „Adio kauboju“ (2010). Za rukopis „Nasmijati psa“ nagrađena je „Prozakom“, dobitnica je prve nagrade „Ranko Marinković“ Večernjeg lista za kratku priču te nagrade „Kiklop“ za zbirku poezije „Kućna pravila“.

Roman „Adio kauboju“ nagrađen je nagradom T-portala za najbolji  roman u Hrvatskoj objavljen 2010., kao i nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost „Jure Kaštelan“. Prema romanu je postavljen istoimeni kazališni komad u režiji Ivice Buljana.
Za adaptaciju lutkarske predstave „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“ dobila je nagradu Mali Marulić, a istu nagradu za najbolji dramski tekst za djecu dobila je za tekst „Moj prijatelj Mačkodlak“ (treća nagrada) i „Som na cilome svitu“ (prva nagrada).
Knjige su joj prevedene na više svjetskih jezika. Uvrštena je u mnoge domaće i internacionalne antologije poezije i proze.
Pisala je kolumne u novinama i na portalima, surađuje s kazalištima kao autorica dramskih tekstova, songova i adaptacija, a prema njenim pričama snimljeni su nagrađivani kratkometražni igrani filmovi.
Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica.


 Festival se odvija zahvaljujući potpori
Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Back to top